DE LEDENWERVING

Het kweekseizoen is voorbij en de tweede helft van het jaar is ingezet.
Tijd om eens na te denken hoe wij nieuwe mensen warm maken voor onze liefhebberij.
Het is belangrijk om eens de vraag te stellen welke mensen wij wensen aan te werven, met andere aan welk profiel beantwoorden ze het best.

Het houden van zangkanaries (in ons geval de HARZER) en wat later deelnemen aan wedstrijden vergt  geduld en volharding.
GEDULD en VOLHARDING zijn zeldzame eigenschappen in onze hedendaagse samenleving , maar nodig om resultaten te bekomen.
Het is dan ook aanbevolen als debutant rustig te starten. Dat wil zeggen met enkele vogels afkomstig van een ervaren liefhebber van onze groepering. Ik verzeker u dat wij u ondersteunen met raad en daad in verband met de voeding ,  kweken en het voorkomen van tegenslagen (rode vogelmijt – zwarte luis – kanariepokken …….).

Naast geduld en volharding is het bezitten van “muzikaal gevoel” een troef.
Een kort woordje over de eigenschappen van onze zangvogel DE HARZER : zijn zang is zacht , rollend en bestaat uit afzonderlijke delen (tonen),namelijk in het hobbyjargon “de toeren” genoemd. Het zijn van oorsprong natuurgeluiden zoals het rustig kabbelen van water, het zacht knorren van een varken , de lokgeluiden van de moederkloek op wandel met haar kroost …….
Bezorgd zijn om het aanleren van de zang moet je niet doen.
In onze verenigingen doen wij het nodige en voorzien wij korte momenten om de zang van de HARZER aan te leren.

Bijgevolg heb je nog geen kanaries en interesse in het houden van zangkanaries met een zachte en rollende zang (zoete zangers), aarzel niet om ons te contacteren.
Heb je reeds kanaries maar het loopt niet zoals je het wenst en je hebt interesse voor zangkanaries, ook dan zijn we bereid om hulp te bieden met raad en advies.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *