Verslag van de nationale prijsuitreiking


Om 12.30 u. hebben de le
den van W22 Torhout en het bestuur van de KBS genoten van een heerlijke maaltijd: echt lekker!
Na de koffie met lekkere versnaperingen werd alles in gereedheid gebracht om een feestviering van het nationaal kampioenschap te garanderen.

Om 14.30 u. werd een welkomwoord van de plaatselijke voorzitter, Rudi  Wittevrongel opgevolgd door de mooie rede door de Nationale Voorzitter, André YANDE. Hij had ook een speciaal dankwoord voor onze Redacteur Alain Louagie, die een nieuwe WEB SITE installeerde. De secretaris zorgde voor de  Nederlandse vertaling. (Zie vorige “Canaria”).
35 leden luisterden aandachtig en gaven achteraf een welgemeend applaus voor deze stijlvolle en waarachtige uiteenzetting.

Dan begon de eigenlijke prijsuitreiking met veel gelukkige liefhebbers en misschien ook enkele ontgoochelingen.
Beste liefhebbers een keuring is een momentopname en tijdens die korte periode moet de vogel het beste van zichzelf weergeven en soms lukt dat niet of onvoldoende.
Die uitreiking verliep vlekkeloos.
De grote winnaars zijn dit jaar:
– Nationaal kampioen: Benny Ameye (goud); 
– 2e Kampioen: Godfried Vuylsteke (zilver);
– 3e Kampioen: Nicola Lejeune (brons).
In de verschillende klassen zijn de winnaars verdeeld over heel wat liefhebbers en dat komt onze liefhebberij zeker ten goede.

Na de prijsuitreiking volgde de traditionele tombola met mooie en grappige prijzen en ik geloof dat iedereen zijn prijsje heeft gewonnen.

Om 17.30 eindigde deze mooie apotheose van een prachtig speelseizoen en reisden de liefhebbers tevreden huiswaarts en sommigen hadden  nog een lange tocht voor de boeg.
Ik vernam dat iedereen goed is thuisgekomen.

Nu naar een volgende stap: de vogels klaarstomen voor het volgende kweekseizoen.

Leve de KBS

De nationale secretaris Herwig Callewaert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *